Genomförda insatser

Synvända arrangerade en Art of Hosting träning i Göteborg Hösten 2024 https://aohgoteborg2024.weebly.com/

mars 3, 2020

Behöver du och din organisation verktyg för att jobba tillitsbaserat?

På denna utbildning får du lära dig och träna på metoder som hjälper dig att bygga tillit. Genom dialog och medskapande processer rustar du organisationen att hantera komplexa utmaningar.

Under utbildningen tar vi avstamp i följande frågor

  • Vi vill jobba mer tillitsbaserat – vilka steg behöver vi ta?
  • Hur kan vi skapa tillitsfulla möten som tillvaratar handlingskraften i gruppen? 
  • Hur kan vi både behålla det som är bra och samtidigt förnya oss?
  • Hur kan vi använda kraften i motstånd och konflikter för att skapa hållbara lösningar?

Som deltagare i utbildningen kommer du att

  • Uppleva och lära hur man kan designa och genomföra tillitsbaserade samtal och processer med hjälp av tekniker som Cirkel, Open Space, World Café, Pro Action Café, Storytelling och Team-coachingmed flera.
  • Formulera gemensamma syften och frågor som bidrar till engagemang, meningsfullhet och målmedveten handling.
  • Få möjlighet att lära dig hur man kan “skörda” resultaten av samtal och medskapande i grupp, med hjälp av grafisk facilitering.
  • Fördjupa dig i hur motstånd och konflikter fungerar och hur de kan hanteras i en grupp.

Några röster från tidigare utbildningar

“Helt fantastiska dagar som helt skakade om. Synliggjorde vikten av delaktighet och att det är möjligt att genomföra. Jag fick både inspiration och konkreta verktyg att använda i mitt fortsatta arbete.”

“En mycket bra utbildning, krävande och stimulerande”

“Det här är vår möjlighet att kunna hantera de komplexa situationer vi står inför i välfärden. Jag menar då inte enbart som någon slags skadereduktion, de här perspektiven och arbetssätten kan vitalisera, utveckla och förnya det som behöver förnyas i kommuner, landsting, regioner och myndigheter!!”



november 8, 2019

Genomför en “Learning village” – skapa gemenskap och framtidstro!

Under 2016  genomförde Anna-Karin Berglund tillsammans med kollegor i Sverige, Skottland och Österrike ett fantastiskt EU-finansierat projekt där de i tre olika städer skapade och faciliterade mötesplatser för kommunföreträdare och invånare. Projektet kallades för LEARNING VILLAGE och syftade till att skapa en trygg miljö för möten och meningsskapande samtal mellan olika parter i ett samhälle/stad/by.

Under några dagar i varje stad utforskade kommunföreträdare, civilsamhälle och invånare möjligheterna att utveckla nya relationer och stärka gemenskap och sammanhållning. Learning Village-konceptet blev ett kraftfullt verktyg för att rusta lokala aktörer i att ta saken i egna händer, lära tillsammans, hantera en mångfald perspektiv och i medskapande former utveckla initiativ för att möta olika samhällsutmaningar.

Learning Village-modellen är utprovad. Vi vet att den fungerar väl. Learning Village skapar goda förutsättningar till exempel för medskapande lärande i skolor tillsammans med elever och lärare, för platsbaserad hållbar utveckling i städer och på landsbygden och i andra komplexa utmaningar.

Är du intresserad av att göra en Learning Village i din skola, i din bygd eller stadsdel? Kontakta: anna-karin.berglund@kooperativetsynvanda.se eller vi@kooperativetsynvanda.se

http://social-capital.net/wp-content/uploads/2014/11/170419-6th-SCWF-_-International-Learning-Village-Report-Final.pdf?fbclid=IwAR24n-ocNdWph75BGC_qOp23lrf_e-CerX7r-PwMmHdvLOAUJQAmsKAYk0w